12-11-10

Het lijkt nooit op te houden.

Telkens als het even beter lijkt te gaan, gaat het ineens terug helemaal naar af. Ik  krijg jonas s'morgens de bus bijna niet meer op. Hij begint dan te braken en te bibberen van de schrik. Dinsdag heb ik hem zelfs niet op de bus gekregen. De week voor de vacantie was hij ook al ziek. (toch tot hij thuiskwam). Dinsdag avond was er dan dat oudercontact. OOk op de school zien ze terug dat het met jonas niet al te best gaat. Nochthans in lezen en rekenen, en alles wat er in de klas omgaat doet jonas heel goed mee. Maar de problemen beginnen weer als het speeltijd is. Hij is heel gevoelig voor het geluid. Ook raden ze weer aan op naar een psygoloog te gaan. Steeds weer hetzelfde liedje. Ik weet dat ze in de school al het mogelijke doen, maar het probleem ligt volgens hun nog dieper. We zullien dan weer eens beginnen zoeken naar een bekwaam iemand. Nou ja...Dus als ik hem dan toch de bus op krijg zit hij in de bus te snikkken. Zo erg dat de busschauffeur hem de woensdag direct bij de directeur heeft afgezet. Omdat het niet meer ging met jonas. Mijn hart doet er pijn van. Hoe laat ik hem in hemelsnaam weer terug graag naar de school gaan???  

08:52 Gepost door sterspiegeltje | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Piep Marleen,
zelfde liedje als Tom in de tijd als hij naar school moest :-(
Ik begrijp niet dat de school dan geen andere oplossing biedt voor Jonaske en de speelplaats. Ze kunnen hem dan toch bv taakjes geven zoals de planten water geven ofzo. Nu ja, ik schrik er niet van want in de tijd van Tom werkten ze ook niet mee. Iedere keer opnieuw onze kinderen blootstellen aan het moeilijkste eerst hé. Bij tom op school hebben ze de keuze tijdens de speelplaats. Of ze gaan buiten spelen of ze kunnen in een lokaal gaan lezen, spelletjes spelen of iets anders. Zo kunnen ze de speelplaats wat ontlopen.

Wat een psycholoog betreft, raad ik je Indigo aan. Dat is wel elke keer ver rijden maar ze staan hoog aangeschreven en hebben veel ervaring met autisme. Het is ook duurder omdat het prive is. Op mijn blog kan je de link ervan vinden als je wil.

Op het moment denk ik dat het niet slecht zou zijn om Jonas eens thuis te houden via de dokter. In die tijd kan je misschien met de school en Jonas wat afspraakjes maken rond het speelplaats probleem. Het is toch geen werk dat Jonas elke keer zo ziek is als hij naar school moet hé. Je kan misschien nog eens bellen naar autisme centraal ook Marleen. Daar begrijpen ze heel goed wat het is en ze kunnen jullie misschien ook wat tips geven.
Ik duim dat alles wat positiever wordt voor Jonaske en jullie hoor!
dikke kusjes en knuffels

ps: je kent mijn prive mail hé, ik moest op de blog de mail van ass invullen :-)
onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 14-11-10

De commentaren zijn gesloten.