28-09-09

Koud en warm.

Wat ik bij jonas de laatste tijd merk is dat hij veel gevoeliger is voor warm en koud, ik moet hem bijna met koud water wassen. Bij een beetje lauw water wil hij gewoon de douche niet in. Hij heeft dit ook bij lawaai. Daar kan hij totaal niet tegen. Een koptelefoon is ook hier dan niet overbodig. En ook omdat jonas te luid hoort, kan hij volgens mij niet alle klanken horen.(of verkeerd horen). Als je hem een woord zegt, dan hoort hij dit dikwijls verkeerd. Hij zegt dan een soort klank dat op het woord lijkt. Ik vraag mij af omdat hij op taalbegrip zo weinig punten haalt, dat dit daardoor niet zou kunnen komen. Toch een punt om eens bij stil te staan.

19:27 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey,
ik las dat mensen met autisme soms iets horen dat het lijkt of: je bv naar het nieuws aan het luisteren bent op de tv en je draait de volumeknop open en dicht. Probeer dat een keer zelf dan ontdek je het.
Ik citeer een stukje uit het boek brein bedriegt van peter vermeulen:
Boodschappen moeten verschillende keren herhaald worden voordat de betekenis tot ze doordringt. Donna Williams, een vrouw met autisme, beschrijft het als volgt:
Alles wat ik opnam moest als het ware ontcijferd worden door een soort ingewikkelde controleprocedure. Soms moesten mensen een bepaalde zin herhalen, want ik hoorde die in stukken. De wijze waarop mijn geest hun zin had opgedeeld in woorden liet me achter met een vreemde soms onbegrijpelijke boodschap. Het is te vergelijken met iemand die speelt met de volumeknop van de tv.
Mensen met autisme, hoe begaafd ze ook zijn, moeten elke deelwaarneming stapsgewijs verwerken voordat ze een volledig en geintegreerd beeld kunnen verkrijgen.
onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.