14-09-09

Jonaske toch

Jonas had het deze morgen weer over de speeltijd. Hij vertelde dat hij wil dat de bel snel gaat. Ik vraag waarom? Omdat ik dan van de wc kan komen zegt hij. Ik vraag hem of hij dan de hele speeltijd op het toillet zit. Ja mama ,ik wil niet met de kindjes spelen. Die zijn stout. We zijn dan nog geen stap verder dan vorig jaar. Zal hij ooit leren met andere kindjes te spelen? Zal hij ooit niet meer bang zijn van andere kindjes? Ze vertrekken ook terug naar de Ardennen voor 4 dagen deze keer. Dit zie ik echt niet zitten. Maar we hebben blijkbaar geen andere keus. Dit is verplicht. Voor Jonas volgens mij een echte nachtmerrie. Als die speeltijden dat al zijn. Pffff Ik zie het in zijn plaats niet echt meer zitten. Hopelijk mag hij naar die andere school.

19:51 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Speelplaats momenten zijn dan ook zeer moeilijk voor onze kinderen. Geen structuur, teveel lawaai, te druk. Heel veel stress is dan ook meer angsten. Ik ben er wel zeker van als er op school meer op een auti manier wordt gewerkt, er minder stress en minder angsten zullen zijn. Ondertussen kan je hierover wel praten op school en hen voorstellen of ze o.a. de speelplaatsmomenten voor Jonas een beetje invullen. Speelplaats zonder structuur en dergelijke staat voor vrije tijd die ze zelf moeten invullen. Juist dat is zeer moeilijk.
In feite heeft Jonas zelf voor een oplossing gezorgd tijdens die speelplaats momenten. Hoe erg wij dat ook vinden. Toch knap van hem als je erover nadenkt. Hij verstopt zich op het toilet om van al die prikkels gespaard te blijven. Natuurlijk geen leuke plek om je tijd in door te brengen maar voor hem biedt dit op die momenten veiligheid. Zeker over praten op school!
Ja erg hé die verplichte uitstappen. Hier is dat ook elk jaar een hoepsasa. Volgende maand vertrekken ze weer eens op sportklassen. Het gezeur begint nu al. Ik wil niet mee, kunnen we niet naar de dokter gaan voor een briefje enz... Angst alias stress alias negatief gedrag...
Ik duim in ieder geval mee voor een plaatsje op de andere school en ook dat ze zich op deze school eens wat meer gaan bezig houden met Jonas en zijn problematiek.
Dikke knuffels voor jullie allemaal!

Gepost door: onbegrijpelijke | 15-09-09

Hier zijn ook de speeltijden heikele momenten. Echt momenten die zijn hele dag kunnen verpesten.
Als alles goed gaat was het een leuke dag.
Als de kindjes 'stout' waren (dwz de regels van een spel al spelend aanpassen, te luid tieren, trekken en sleuren, wildemansspelletjes doen, enz...) dan denkt hij dat ze hem moedwillig willen pesten, en neemt hij dat heel persoonlijk op. Dan is school niet leuk en wil hij nooit meer naar school.
Heel vermoeiend allemaal...
Elfenzoon ging in de kleuterklas gewoon op de strafstoel zitten: daar kwamen geen kindjes en zat hij op zijn gemak.
Heel herkenbaar dus!

Liefs
Elfenmama

Gepost door: elfenmama | 16-09-09

De commentaren zijn gesloten.