07-09-09

alleen naar bedje gaan.

Wij zijn verleden week begonnen om Jonaske alleen naar zijn bedje te doen,zodat ik niet meer bij hem moet blijven tot hij slaapt. Kathleen van de thuisbegeleiding is verleden maandag avond gekomen om alles met Jonas voor te bereiden. Zij had allemaal picto's mee van al de rituelen die Jonas doet voor hij naar bedje gaat. Hij mocht die picto's op plakken in de volgorde zoals hij ze doet. Na de laatste picto, waar Jonas in zijn bedje ligt kwam het gedeelte van de mama. Op het moment dat hij die mocht opkleven zag je hem al denken dat er iets ging gebeuren dat hij niet wou. Zijn gezichtje veranderde. Ocharme. Maar wij zeiden dat Jonas flink was, en dat hij nu hij naar het eerste leerjaar gaat op tijd in zijn bedje moet; en dat de mama's en de papa's dan nog een beetje tv kijken omdat zij niet naar de school moeten gaan. We hebben ook een beloning ingeplant als hij flink is. Eigenlijk is hij die maandag avond erg flink geweest. Ik had er dus goede moed op. Maar dinsdagavond was het al iets minder, en ik stond er dan ook alleen voor. Kathleen was er niet meer. Ik heb van mijn hart een steen moeten maken. Jonas even gaat troosten en terug beneden. Wel twintig keer ben ik die trap opgelopen om Jonas te kalmeren. Maar het is uiteindelijk wel gelukt. Woensdag ging het terug al beter en hij ging vanzelf zijn picto's een voor een af. Nu zegt de tekening dit , en dan dat, wat moeten we nu doen mama? Maar een drie tal keren moeten boven gaan. Dus ik heb er goede moed in dat ik eindelijk eens een beetje avond voor mezelf ga krijgen. Jonas is ne flinke kerel. Mama is fier op hem.

16:45 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi,

Een dikke pluim voor Jonas! Ik hoop dat voor jou dat het elke dag wat beter gaat, en je eindelijk een punt bereikt dat je bijna nooit meer de trap opmoet 's avonds!
De gehoorbescherming kocht ik hier http://shop.conrad.nl/gereedschap/werkkleding-veiligheid/veiligheidsbrillen-gehoorbescherming/kapsel-gehoorbescherming/886356.html
hij is er zeer goed mee!

Liefs,
Elfenmama

Gepost door: elfenmama | 07-09-09

De commentaren zijn gesloten.