01-09-08

Terug school.

De vacantie is heel goed verlopen, wel met zijn ups en douws maar wij mogen zeker niet klagen van hoe Jonas hem de maand augustus heeft gedragen. Hij is veel met de papa gaan werken op het veld, en hij deed het zo graag dat de papa geen voet meer mocht verzetten zonder dat hij het wist. Als hij papa een minuut niet hoorde begon hij al te paniekeren, zo van waar is mijn papa nu, ik moet hem helpen. En daarna liep hij gewoon weg om hem te zoeken. Zo pardoes de achterpoort uit. Nog een geluk dat het een veldwegeltje is, want anders waren er zeker ongelukken gebeurt.

Het begon al goed vandaag. Er was verleden week gebeld dat de schoolbus om 07.00 uur Jonas zou komen ophalen. Jonas om 06.00 uur uit zijn bedje gehaald om hem op tijd klaar te maken mag ik zeker een uur tellen. Dus om 07.00 uur staan wij klaar, Jonas met zijn jasje al aan. Achter het raam kijken wij uit naar de bus. 07.10 uur nog steeds geen bus te bespeuren. Om 07.20 uur nog steeds niet. En uiteindelijk om 07.35 uur kom die er op zijn gemak door. Jonas ocharme al volop in de war, want de bus moest toch komen om 07.00 uur als de grote wijzer op de 12 staan en de kleine op de 7 hé. Ja wat zeg je dan hé? Toen ik de chauffeur zag wist ik al genoeg, het was weer die van verleden jaar en die komt nooit op tijd. Dus zal dat dit jaar ook zo wel zijn zekers. Ben benieuwd om welk uur hij hier thuis gaat arriveren zé. In alle geval hij is deze morgen al goed overstuur op de bus gestapt, een goed begin om het schooljaar in te gaan zou ik zo zeggen. Ik vraag mij dikwijls af waarom er een uur moet afgesproken worden als ze er toch geen rekening mee houden in de bus. Als ze gewoon zouden zeggen dat de bus om 07.30 uur komt, moet ik Jonas toch niet zo vroeg uit zijn bedje halen. Hij zou gemakkelijk een half uur langer mogen slapen, en op zijn week zou dat 2.30 uur meer slaap voor hem zijn. ONBEGRIJPELIJK TOCH Hé.

De thuisbegeleiding is vandaag ook langs geweest. Wij hebben voornamelijk gepraat over een dagschema. En die in te vullen met picto's voor het visuele waar Jonas duidelijk nood aan heeft. Zij stelde ons voor om het alleen in het weekend uit te testen, omdat zowel Jonas als wij ons gaan moeten aanpassen aan het werken met een dagindeling. Ik vind het heel moeilijk om de juiste picto's te vinden. Ik heb nochthans al een paar sites waar ik kan gaan zoeken. Maar het probleem is dat het voor Jonas duidelijk moet zijn, en dat vind ik niet echt. Als ik er vind vraag ik aan Jonas wat die prentjes willen zeggen, en als hij het mij kan vertellen zijn ze ok, maar dikwijls begrijpt hij ze niet. en dan? Dan zit ik vast hé.

16:27 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

die busregelingen ... zouden idd véél beter kunnen !
Normaliter vetrekt een chauffeur op een vast tijdstip en weet hij bijna perfect om hoe laat hij op een bepaalde "halte" kan/moet zijn. een half uur respijt is dan ook véél te lang .. !
Hopelijk komt het vlug in orde allemaal,anders toch maar even stoute schoenen aantrekken en nmet de bewuste schooldienst gaan praten.
Succes hé !

Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaai ... :-))) !

Gepost door: klaverke | 01-09-08

De commentaren zijn gesloten.