07-07-08

vacantieweekend.

Herschaalde kopie van 100_0257
Vrijdag zijn wij voor een lang weekend naar centerparcs vertrokken. Wij hadden Jonas goed voorbereid met hem te vertellen dat wij 3 dagen in een ander huisje en een ander bedje zouden slapen. Hij popelde en kon niet wachten om te vertrekken. Wij hadden ook zoveel mogelijk een schema gemaakt om Jonas een beetje klaarheid in de situatie te geven. Maar het is practisch onmogelijk zo'n dag in te delen op voorhand hé. Dus eens daar hebben wij direct Jonas zijn bedje getoond, en samen zijn lakentjes van cars er op gelegt. Wij hadden geluk met het weer en konden eens uitgepakt naar buiten om het park te verkennen. Het vele volk bleef uiteindelijk ook weg , wat formidabel was voor ons. Zo werdt Jonas niet overompelt. Wij waren wel verwonderd dat Jonas toch redelijk makkelijk sliep.

Voor zaterdag hadden wij een dag indeling gemaakt, om 08.00 eten, dan de eendjes eten geven. Die waren daar telkens wij het raam opendeden, en die waren zeker niet bang. Jonas genoot ervan telkens hij brood mocht gaan gooien in de vijver. Daarna ons wassen, tandjes poetsen en om 10.00 u naar baluba (een binnen speeltuin.) Daar bleven wij dan tot 12.00 u. Jonas heeft in die twee dagen echt angsten overwonnen, om in die torens te klimmen om van die hoge schuuf buizen te kunnen glijden. En om die uren was het daar ook heel kalm. Het was tenslotte ook heel goed weer hé. Om 12.00 u gingen wij dan naar de plaza om te gaan eten. En ook daar gelukkig voor ons niet veel volk, eigenlijk was er nergens veel volk. Dus om 14.00 u gingen wij dan naar de kinderboerderij, daar mocht Jonas dat een toertje met de pony's maken. En van daar dan naar een speeltuin recht over de boerderij tot een uur of zes. Dan een go-car gehuurd, amaai zo hard trappen dat wij moesten doen om dat ding vooruit te laten gaan. Wij waren gewoon bekaf. Maar Jonas vond het fijn. Dan naar huis om te gaan eten en de eendjes te voederen. En dan het zand van zijn lijfje wassen en tv kijken. (wij hadden hem thuis dvd laten kiezen om mee te nemen). En dan bedtijd. Ik moet zeggen tussen door hebben wij wel te maken gehad met tegenstribbelingen en een paar woede buien, maar ze gingen gelukkig snel weer voorbij.

Zondag juist hetzelfde scenario, alleen die go-car wouden wij schrappen, maar ooo weee dat ging zo maar niet. Jonas heeft daar een aanval gehad,  dat wij van armoe dat toch naar die winkel zijn gegaan en als spijker op de kop waren ze dan nog allemaal weg ook. Daar zaten wij dan met een kereltje dat met zijn woede geen weg kon. Dus wij probeerde hem uit te leggen dat wij later wel eens zouden terug komen als er wel terug een zou zijn. En opeens kregen wij een briliant idee. Wij zeiden " hé Jonas zou jij vanavond terug in je eigen bedje willen slapen?" en hij "jaaaaaaaa", "awel dan gaan wij nu alles inpakken en gaan wij dan terug naar huis.". Echt niet erg hoor, want die bedden waren gewoon verschrikkelijk, je zakte gewoon door die matrassen. En wij moesten vandaag toch om 10.30 u uit de bungalo zijn. Ik kon het mij dus gewoon wel laten om nog een slechte nacht in dat bed door te brengen hé.

P.s die go-car hebben wij toch nog moeten gaan huren. Daar konden wij blijkbaar niet onderuit.

Al bij al is het dus héél goed meegevallen. Ik ben er blij om, want je weet natuurlijk nooit met een kereltje als Jonas hé.

Hier nog een paar foto's.

Herschaalde kopie van 100_0301
Herschaalde kopie van 100_0304
Herschaalde kopie van 100_0307
Herschaalde kopie van 100_0312
Herschaalde kopie van 100_0297
Herschaalde kopie van 100_0268
Herschaalde kopie van 100_0278
SmileEen paar pikjes uit onze kleine vacantie.

12:05 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.