24-03-08

 

Herschaalde kopie van 100_0056Hier speelt jonas een spelletje op een paaskaartje dat we ontvangen hebben van een goede vriendin die ik via dit blog heb leren kennen , en het is ongelooflijk hoeveel ik van haar leer. Dus deze foto is voor jouw.

Gisteren ben ik met jonas bij mijn zus geweest en bij het buiten komen stond mijn hart bijna stil. Want jonas liep zomaar de straat over. Ik schreewde het uit, en was volkomen in paniek. Toen ik hem te pakken kreeg heb ik hem een klet op de broek verkocht "sorry ik geef bijna nooit een klet op de broek ",hoe pijn mij dit ook deed.Hij wist precies ook niet wat er gebeurde, en kwam als ware uit de lucht gevallen. Ik vertelde hem dat dit niet kan." Want als er een auto komt , jonas dan nooit meer bij de mama en papa komt. En dat mama en papa dan heel erg gaat wenen". En ik weet ook dat dit waarschijnlijk niet de juiste manier is. Maar hoe moet ik hem anders wijsmaken dat dit niet kan; het is ook niet de eerste keer dat hij dit doet. Jonas ziet gewoon geen gevaar.GELUKKIG KWAM ER GEEN AUTO AAN.Maar gisteren avond in zijn bedje zei hij wel "sorry mama, ik wil het niet meer doen. Zal hij het dan toch begrepen hebben???.

21:03 Gepost door sterspiegeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooie foto!
Oeis,ja ze kennen geen gevaar hé,dit is weer heel herkenbaar.Je reactie was dan ook heel normaal,zo schrikken dat je dan doet hé.Ik moest mijn zoon een hele tijd een hand geven.Wat ik ook deed ,was elke keer ik moest oversteken,al pratend samen met hem naar links en rechts kijken of bij een stoplicht ,elke keer de kleur uitleggen.Dus dat ging zo:We stoppen nu,we kijken naar links,komt er een auto aan vroeg ik dan,daarna kijken we naar rechts en of er een auto aankomt.Ik deed het dan nog eens over en dan pas gingen we over.Als we bij een stoplicht kwamen,vroeg ik hem eerst welke kleur hij zag en wat die kleur betekende.Dat ging dan zo:welke kleur zien we,rood.Rood is stop dus we blijven staan.Het is groen,dat was dan de kikker,groen is stappen dus we steken over.Een hele bedoening was dat elke keer en nam wat meer tijd in beslag maar het was wel veiliger.Ik moet zeggen dat het verkeer nog steeds een knelpunt is.Al is het rood maar er steken andere mensen toch over dan zie je hem die mensen volgen.Hij praat voortdurend en al pratend kijkt hij niet naar het verkeer.Ik moet hem nog steeds in het oog houden en hem begeleiden.Algoed dat ze volgend schooljaar ,het verkeer, gaan uitdiepen.

Gepost door: Onbegrijpelijke | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.